Social media specialist gezocht?

Zodra het over social media gaat, zie je door de zelfbenoemde goeroes het bos niet meer. Iedereen lijkt wel een social media specialist. Maar de trends gaan zo snel dat wat nu hot & happening is, over een paar maanden al weer is verouderd. Dan kun je toch geen specialist zijn? Daarom hebben we bij content-team geen social media specialist, maar een social media consultant die van wanten weet. En van social media.
 

Voordelen van social media marketing

Wat is social media marketing? Simpel: adverteren, verkopen en contact met klanten onderhouden via sociale media als Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest, Instagram, Google+ en LinkedIn. Deze vorm van marketing heeft een hoop voordelen. Zo kun je op een laagdrempelige manier en tegen lage kosten een heel specifieke doelgroep bereiken.
 

Nadelen van social media marketing

Er kleven ook nadelen aan het zakelijk gebruik van social media. Het vraagt bijvoorbeeld tijd en aandacht. Het is niet iets dat je ‘er even bij doet’ of aan een stagiair overlaat. Dat is de reden dat veel bedrijven in het mkb social media uitbesteden, ook als het om b2b-marketing gaat. Ten slotte past social media soms gewoon niet bij jouw product of dienst. Wie volgt nu een begrafenisondernemer op Twitter?
 

Social media strategie

Dus als je erover denkt ‘iets’ met social media te gaan doen, kijken we eerst wat bij jou, jouw product en jouw branche past. Of je nu alleen advies en tips wilt, of een complete social media campagne. We stellen samen de doelstellingen vast en timmeren een slimme strategie in elkaar met een realistisch plan van aanpak. En integreren met je andere marketingactiviteiten? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. content-team heeft voor iedere taak de juiste contenter.