Terug naar het overzicht
7 waardeloze social media tips

7 waardeloze social media tips

Steven Gepost door Steven

Hoewel ondernemers social media omarmen, is er nog veel onwetendheid over de juiste inzet en het benutten van het volledige marketingpotentieel. Investeren in trainingen en strategieën is daarvoor noodzakelijk. Helaas is dit voor veel ondernemers een brug te ver en luistert men liever naar elkaars goedbedoelde adviezen.

Daarom een overzicht met 7 veel gehoorde waardeloze social media tips:

1.Je moet op alle social media kanalen actief zijn!
Stel jezelf eerst de vraag waar je doelgroep actief is en bedenk daarna hoeveel tijd je hebt om één of meerdere kanalen te onderhouden. Investeer liever in 1 goed social medium dan in een tiental half onderhouden kanalen.

2.Social media kosten niets!
Het aanmaken van een account kost geen geld, maar het onderhouden van een succesvol marketingkanaal vraagt om een investering van vele uren, waarin je berichten verstuurt, reageert op je fans en volgers, en de resultaten meet.

3.Stuur nieuwe volgers een automatisch DM bericht!
Social media zijn niet voor niets ‘social’. Een automatisch DM bericht om mensen te bedanken voor het volgen van je Twitter kanaal is onpersoonlijk, wordt ervaren als SPAM en gezien als een goede reden om te ontvolgen.

4.Richt overal een nieuwe Facebook pagina voor op!
Tenzij je een multinational bent met een social media afdeling van 25 fte, is het niet verstandig om voor iedere afdeling, evenement en jubileum een apart social media kanaal in te richten. Het merk wordt opgeknipt in verschillende delen, die allemaal onderhouden moeten worden, terwijl fans juist meer betrokken zijn binnen 1 medium met een interessante, gevarieerde content-mix.

5.Koop nieuwe fans!
Er heerst een gevoel van schaamte onder ondernemers, die ‘slechts’ een paar honderd fans of volgers hebben. Nu zijn er talloze dubieuze partijen die jou honderden fans beloven voor een klein bedrag. Maar social media draaien om mond-tot-mond reclame. De kans is veel groter dat jouw kleine community gepassioneerder is over jouw product of dienst dan de duizend fans, die je erbij hebt gekocht. Knoop in je oren: kwaliteit gaat boven kwantiteit!

6.Bouw aan een groot LinkedIn netwerk!
Zie het vorige punt over kwaliteit versus kwantiteit. Wil je graag nieuwe mensen toevoegen aan jouw LinkedIn netwerk, neem dan de moeite om een gepersonaliseerde LinkedIn uitnodiging te schrijven. Geef aan waar jullie elkaar van kennen, waar je over hebt gesproken en eindig met een call-to-action voor bijvoorbeeld een nieuwe afspraak!

7.Negeer of delete negatieve reacties!
Negatieve reacties horen erbij. Reageer op negatieve reacties en probeer het probleem op te lossen, voordat zo’n negatieve reactie ontaard en een eigen leven gaat leiden. Heb je een fout gemaakt dan geef je dat toe. Het klinkt misschien gek, maar ondernemers zijn uiteindelijk ook maar mensen!

Vaak gelezen

Zullen we je op de hoogte houden?

Gewoon leuk om af en toe te lezen of te delen met vrienden. Meld je aan, de rest gaat vanzelf. Af en toe, dus een paar keer per jaar. Niet vaker. Je kunt je op elk moment afmelden.